Érdekel az informatika, de nem tudod hogyan kezdj hozzá, hogy megélj belőle?

Az informatika egy eléggé tág fogalom, rengeteg szakterület nőtte ki magát belőle, ezért általános infromatikus kifejezést nem tudunk használni már.

Milyen szakterületei vannak az informatikus szakmának?

• Grafikus - ezen belül is vannak online és offline garfikusok, de egy jó szakember egyszerre tud mindkét területen doglozni
  • Programozó - rendkívül szerteágazó területek vannak ezen belül is: webfejlesztő, mobil alkalmazás fejlesztő, helyben telepített vagy felhő alapú szoftver fejelsztő és természteesen számtalan programozási nyelv és eszköz
  • Rendszergazda Lehet valaki rendszergazda (itt is számtalan terület van. Hálózati rendszergazda, Különböző operációs rendszerek, Linux, Windows szerverek, nagyvállalati felhazsnálás, kisvállalati, webhosting szolgáltatások, egyéb felhő, vagy helyben telepített megoldások)
  • Online marketinges
  • Szotfvertesztelő, stb,stb

Minden egyes szakterületnek szüksége van általános számítógépes ismeretekre és ismernünk kell az informatikai rendszerek alapvető működési elveit. Ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a szakmában specialzálódnunk kell valamely területre.

Az internet segítségével akár otthonról autodidakta módon is professzionális szintre fejleszthetjük magunkat, de természetesen a legszerencsésebb egy megfelelő képző intézmény választása, hogy az irányokat egyszerűbben megadják nekünk a továbbfejlődéshez. Az iskola sem elengednő a legtöbb esetben önmagában.