Nyíregyházán zárult a Webshop Roadshow 2019

A három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban rendezett eseménysorozatról nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a programok résztvevőitől.

2019 őszén előbb októberben Kisvárdán, majd novemberben Mátészalkán, végül múlt hétfőn Nyíregyházán tartottuk rendezvényünket, ahol az e-kereskedelemről, a webáruházak indításáról és üzemeltetéséről volt szó.

A programsorozatot megvalósító ötletünk, célunk az volt, hogy irányt mutassunk azoknak, akik webshopot szeretnének indítani, legyen szó már a kereskedelemben jártas vállalkozókról vagy egy most induló vállalkozásról. Az előadások összeállítása során azt szerettük volna, ha minden olyan területet be tudunk mutatni a hallgatóságnak, amire gondolni kell, ha webshopot szeretne valaki nyitni.

Úgy gondoltuk, ott kell kezdenünk, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy online vállalkozóvá válhassunk, ezért egy nagyon széles körben tájékozott, és nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakembert kérünk fel Dr. Juhász Péter Gergő személyében, aki igazán hiteles információkkal tudta szemléltetni, mik biztosítják egy sikeres vállalkozás alapjait. Szilágyi Norbert, alapítványunk munkatársa a webáruházak létrehozásával és mindennapi munkájával kapcsolatban adott tájékoztatást, számos gyakorlati példával illusztrálva az egyes fázisokban felmerülő kérdéseket, amiket a vállalkozónak meg kell hoznia.

Rendkívül érdekes és nagyon informatív témáról adott elő Dr. Krak Anita jogász, adatvédelmi tanácsadó, DPO. Az online kereskedelemmel kapcsolatos jogi és adatvédelmi tájékoztatók, eljárások kiemelten fontosak egy webshop kialakítása során, a kiváló előadás egyértelműen meggyőzte a jelenlévőket, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni erre a területre is.

A rendezvény talán leginkább trendi előadása az online marketingről szólt. Földi Nikoletta, a Forweb marketing szakembere több mint 100 sikeres online marketing kampány megtervezése és kivitelezése minden tapasztalatával felvértezve mutatta be hol, mit és hogyan érdemes hirdetni az interneten. A legfrissebb újdonságok, informatív statisztikák és gyakorlati példák színesítették prezentációját.

Mindhárom településen nagy volt az érdeklődés, nyitottak voltak a megjelentek és az előadások után is több órán át tartottak a kötetlen beszélgetések, véleménycserék.

Nagyon sok ötletünk van, szeretnénk további hasznos, és gyakorlatias előadást szervezni, ezért már most azon dolgozunk, hogy a közeljövőben újabb programmal rukkoljunk elő.